NL - FR
 

icone

HISTORIEK

 

Noterman Putboringen NV is een gerespecteerd bedrijf op het gebied van funderingstechnieken en putboringen met reeds 40 jaar ervaring.

In 1980 startte Guy Noterman de eerste bedrijfsactiviteit die aan de basis lag van het huidige bedrijf. Wat ooit begon te Maarkedal met het graven van steenputten, groeide in 20 jaar tijd uit tot een gespecialiseerd bedrijf in het boren van diepwaterputten. Het machinepark breidde zich snel uit tot een 5-tal boortorens, geschikt voor alle soorten ondergronden en dieptes tot 500 m.

In 1996 werd een nieuw bedrijfsgebouw opgericht en verhuisde het volledige bedrijf van Maarkedal naar Brakel, in de Vlaamse Ardennen aan de grens tussen Vlaanderen en Wallonië.

 

Aan het begin van de 21ste eeuw werd een nieuwe bedrijfsactiviteit opgestart. Jarenlange ervaring in grondboringen en ruime kennis inzake bodemstructuur hebben ertoe geleid dat de NV Noterman Putboringen sinds 2001 eveneens actief is in de wereld van de funderingstechnieken. In diezelfde periode werd Jo Devenyn, neef van de oprichter Guy Noterman en eveneens reeds jaren actief in het bedrijf, mede-vennoot en bestuurder. Vanaf de eerste jaren kenden de funderingstechnieken een continue groei zodat in 2007 een nieuwe loods werd bijgebouwd voor de stalling van het rollend materieel en machines. Het machinepark wordt immers voortdurend vernieuwd en uitgebreid om te kunnen blijven voldoen aan de steeds nieuwe eisen en technieken.

Eind 2019 besliste Guy Noterman om na 40 jaar het bedrijf te verlaten en het rustiger aan te gaan doen. Om de continuïteit van het bedrijf te verzekeren is een nieuwe vennoot, Koen Vauterin, mee in de zaak gestapt. Sindsdien is de dagelijkse leiding in handen van Jo Devenyn en Koen Vauterin. Samen met onze ervaren en gemotiveerde medewerkers worden jaarlijks om en bij de 250 projecten gerealiseerd met de grootste zorg en vakbekwaamheid.

 
Steenweg 18b - 9661 BRAKEL
Tél: 0032 55 42 84 99
info@noterman.be
www.noterman.be